Tweemaal per jaar organiseert de Historische Vereniging Alphen aan den Rijn een excursie. Via deze pagina houden we u op de hoogte en leest u hoe u zich kunt aanmelden (zodra de inschrijving is geopend).

Eerstvolgende excursie

                                   25 oktober 2017 naar Suikerfabriek Dinteloord

                               “ VAN BIETENZAADJE TOT SUIKERKLONTJE”

De suikerbietcampagne begon in 1899 op grote schaal door samenwerking van 173 akkerbouwers die samen een Coöperatie hebben opgericht. Dit is het begin van de Suikerfabriek in Dinteloord. De suikerbiet is de grondstof voor veel producten zoals kristal-, basterd- en poedersuiker, mengstropen en melasse. 
De kwaliteit van de producten moet aan strenge eisen voldoen. De teelt vindt plaats op niet verontreinigde grond. Er wordt veel gedaan aan research om aan de laatste eisen te voldoen.

Nationaal Vlasserij-Suikermuseum.

Museum over vlasteelt, vlasverwerking en de suikerindustrie.
Het museum is gevestigd in een gerestaureerde domeinsboerderij, heeft een ruime ontvangstruimte en twee grote expositieruimtes, genaamd de “Vlasserij” en de “Suiker”. 

Programma:  
08.30 uur  Verzamelen op Dillenburg (voldoende parkeergelegenheid)                               
08.45 uur  Klokslag, vertrek per touringcar  
10.30 uur  Aankomst museum Klundert, koffie, rondleiding en lunch
14.00 uur  Vertrek naar Dinteloord
14.30 uur  Bezoek suikerfabriek
17.00 uur  Vertrek naar Alphen aan den Rijn    
18.15 uur  Verwachte aankomst (file !?)            

De totale kosten van de excursie zijn: voor leden € 30,00 p.p., voor introducé € 35,00 p.p. Maak uw  betaling over op bankrekeningnummer NL69 RABO 0301614008 t.n.v.: Historische Vereniging Alphen aan den Rijn o.v.v. excursie Dinteloord. Vermeld tevens uw telefoonnummer, bent u vegetariër en al of niet in bezit van een museumjaarkaart. Mocht u na inschrijving verhinderd zijn, dan verzoeken wij u zelf voor vervanging te zorgen. Neem eerst contact op met de organisatie in verband met een eventuele wachtlijst.    Vol is vol !!

N.B. Draag schoenen die tegen een stootje kunnen.

Bij de rondleiding in de fabriek worden geen rollators toegelaten.

Inlichtingen: Historische Vereniging Alphen aan den Rijn, tel.: 0172-424048, of na 28 september bij Huub den Bandt, tel.: 0172-578292 of e-mail: