Meer informatie over de stadsgidsen

Wandelen met de stadsgidsen

Stadsgidsen van de Historische Vereniging leiden u door het centrum van de stad en langs de oevers van de Oude Rijn. Onderweg vertellen zij over de geschiedenis van de bewoners, de bebouwing en de bedrijvigheid door de eeuwen heen.

Zo'n wandeling kan in tijd variëren al naar gelang de samenstelling en interesses van de groep. Ruime aandacht zal worden besteed aan uw wensen en vragen tijdens deze tocht.

Een minimum aantal deelnemers is niet vereist, wat betekent dat de stadswandeling altijd doorgaat.

Kosten:
De stadsgidsen leiden u belangeloos rond. Als tegemoetkoming in de kosten van publiciteit en organisatie vragen wij een kleine bijdrage:
Volwassenen: euro 2.00 inclusief consumptie
Kinderen tot 16 jaar: euro 1.00 inclusief consumptie

Wanneer?

Deze wandeling is het gehele jaar door op de eerste zaterdag van de maand. Start- en eindpunt: gebouw "De Vergulde Wagen" van de Historische Vereniging Alphen aan den Rijn, Van Boetzelaerstraat 48, 2406 BG Alphen aan den Rijn (tegenover Bart Smit).
Duur van de wandeling: 1.5 tot 2 uur. Vertrektijd 11.00 uur
Eerstvolgende wandeling op 7 oktober a.s.


stadgidsen

Deze stadsgidsen staan voor u klaar


Fietsen met de stadsgidsen

De gidsen leiden u door de polders naar de Aarlanderveense Molenviergang. Dit is de enige nog werkende molenviergang in de wereld. Door middel van schepraderen of een vijzel wordt het water vanuit het diepste punt in de polder, ongeveer 4 meter onder het peil van de Oude Rijn, door de molens omhoog gebracht om dit zo in deze rivier te lozen.

Tijdens deze tocht wordt er ook een stukje door de prachtige polder gewandeld (denk aan goede wandelschoenen!). In een van de molens zorgt de molenaar voor een kopje koffie en geeft hij uitleg over de werking van zijn watermolen. Daarna volgt een rondleiding in deze, door hem en zijn gezin, bewoonde molen.

Bij deze fietstocht geldt een minimum aantal van vier deelnemers.

Wanneer?
Op afspraak van april t/m september.

Lengte van de tocht: 16 km.
Duur van de tocht: ongeveer 3 uu r

Kosten:
Volwassenen: € 7,50 inclusief consumptie
Kinderen tot 16 jaar: € 4,00 inclusief consumptie

Groepen:

Wandelingen en fietstochten voor groepen evenals diapresentaties behoren tot de mogelijkheden. Datum en tijd zijn in overleg vast te leggen. Ook kan de route aan uw wensen worden aangepast.

Opgave en/of informatie
"De Vergulde Wagen", op woensdag en zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur.
Telefoon: 0172-424048
Secretariaat stadsgidsen: telefoon 0172-433082 of 0172-475265

<<< Terug <<<