De Historische vereniging Alphen aan den Rijn biedt volop gelegenheid om u te verdiepen in de geschiedenis van deze regio en zijn inwoners. In onze studiezaal kunt u boeken, tijdschriften en fotocollecties raadplegen. In onderstaande overzichten kunt u vast opzoeken of we iets van uw gading hebben. Ook als uw onderwerp er op het eerste gezicht niet bij lijkt te staan, is het de moeite waard om langs te komen. Onze vrijwilligers helpen u graag met zoeken in andere materialen en kunnen u advies geven.

Neem zeker ook een kijkje op de fotopagina voor een indruk van onze fotocollectie!

Openingstijden
De studiezaal en het archief zijn open tijdens de openingstijden van de Erfgoedwinkel; woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Met name woensdagmiddag zijn er meerdere medewerkers aanwezig om met u mee te denken.

Genealogisch onderzoek
Voor het feitelijk familieonderzoek of genealogie kunt u het beste terecht bij de officiĆ«le archieven, het Centraal Bureau voor Genealogie  of een van de vele websites over dit onderwerp. Toch kan een bezoek aan onze studiezaal. interessante aanvullende informatie voor uw familiegeschiedenis opleveren. Elke tweede zaterdag van de maand zitten er leden van werkgroep Genealogie voor u klaar om u te assisteren bij het onderzoek naar uw voorouders.